Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

24 februari 2021, Nyheter

Trenderna som påverkar framtiden

Hur ska organisationer tänka och agera för att lyckas i framtiden? Hur påverkas människor av trender och vilka beteendeförändringar kommer vi att möta i spåren av en pandemi? Vi hälsar varmt välkommen till en fartfylld föreläsning med trendspanaren och omvärldsanalytikern Anna Frankzen Starrin, nominerad till Årets talare – genombrott 2019.

Trenderna som påverkar framtiden

Hur ska organisationer tänka och agera för att lyckas i framtiden? Hur påverkas människor av trender och vilka beteendeförändringar kommer vi att möta i spåren av en pandemi? Vi hälsar varmt välkommen till en fartfylld föreläsning med trendspanaren och omvärldsanalytikern Anna Frankzen Starrin, nominerad till Årets talare – genombrott 2019.

Idag när företag inte blir lika gamla, nya innovationer kommer och går och start-up bolag ändrar förutsättningar för hela branscher, är det lätt att känna digital ångest. Anna Frankzen Starrin alias ”Robot-Anna” vill hjälpa till att lindra den ångesten och få oss att hitta nya och gångbara vägar i den digitala transformationen. Hon har också en tydlig agenda – att få oss att reflektera över hur vi kan skapa en hållbar utveckling.

I sitt enorma framtidsbibliotek har hon megatrenderna som kommer påverka var och en av oss. Hon belyser dem med en mängd framgångsrika och mindre framgångsrika case som beskriver hur företag har valt att innovera inom sina branscher. Med ett öga mot framtidens megatrender och ett annat mot vår digitala samtid, kan Starrins insikter ge ditt företag bättre förmåga att möta kommande utmaningar.

Om föreläsaren:

Anna Frankzén Starrin är kulturantropologen, trendspanaren och omvärldsanalytikern som kan hjälpa din organisation att hitta fotfästet i en ständigt föränderlig omvärld. Som expert på digitalisering och automatisering jobbar Anna sedan snart 20 år tillbaka i huvudsak som innovationskonsult och trendspanare. Emellanåt föreläser hon också med grund i sina insiktsfulla spaningar om människans alltmer digitaliserade framtid.

Hon är även en av trendspanarna i den globala föreningen Trendwatching som förmedlar de senaste trenderna inom innovation. I sin yrkesroll genomför Anna intressanta trendstudier och innovationsarbeten för flera olika företag i många olika branscher. Tack vare sitt arbete besitter hon ett enormt bibliotek av framtidens megatrender och spännande case från världens alla hörn. Som den sanna entreprenör hon är, har hon dessutom drivit stora framtidsstudier, så som den globala studien Urban Trends, the future of cities, Framtidens boende, Framtidens möten och Framtidens kontor.

Om eventet:

Föreläsningen är en inspirationsaktivitet i projektet Intersective Innovation som handlar om att ge företag metoder för att stärka sin innovationförmåga. Projektet främjar öppen innovation och möten i skärningspunkter mellan olika branscher, erbjuder rådgivning, affärsutveckling, nätverksbyggande och erfarenhetsutbyte. Det görs även insatser för att för att stötta SMFs möjligheter att kommersialisera utvecklingsidéer.

Intersective Innovation drivs av Piteå Science Park och Skellefteå Science City och möjliggörs genom finansiering av Europeiska regionala utvecklingsfonden ERUF, Region Västerbotten, Region Norrbotten, Piteå kommun, Skellefteå kommun och Sparbanken Nord – Framtidsbanken.

Anmälan: https://invajo.com/l/IC42LSStGD

Föreläsningen är kostnadsfri och pågår mellan 11:00-12:00. Zoomlänk skickas ut dagen innan eventet.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-04-20

Tänk Nytt – och identifiera nya affärsmöjligheter

Seminarieserien som ger dig en verktygslåda för att jobba systematiskt med förändring, förnyelse och innovation.

2022-04-01

Möjligheterna väcktes till liv under upphandlingsseminarium

Så upphandlar du kreativitet och innovation – experterna delar med sig av sina bästa tips!

2022-02-22

Att upphandla kreativitet och innovation

Välkommen till en förmiddag på temat nya affärer och möjligheter med innovation som fokus.

Visa allt aktuellt