Tänk Nytt – och identifiera nya affärsmöjligheter
Välkommen till en seminarieserie på fyra träffar som ger dig som företagare en verktygslåda för att höja innovationsförmågan och jobba systematiskt med affärsutveckling och innovation.
Hur kan du jobba strukturerat med förändring, förnyelse och innovation i ditt företag?
Omvärlden förändras ständigt och dessutom i ett rasande tempo. Kanske har du och ditt företag fastnat i gamla arbetssätt och behöver verktyg att tänka nytt och fortsätta utvecklas? Genom projektet Intersective Innovation erbjuder vi en seminarieserie på fyra tillfällen med ledande experter från Hives & Kairos Future där du lär dig att tänka i nya banor.
Tänk Nytt ger dig som företagare tillgång till en verktygslåda full av kunskap, nätverk och metoder som stärker er innovationsförmåga. Under seminarieserien får ni tillsammans med andra deltagare, internt i företaget och externt i olika sammanhang lära er att jobba strukturerat med förändring och förnyelse för att utveckla nya produkter, tjänster och processer.
Tänk Nytt riktar sig till små- och medelstora företag i Norrbotten och Västerbotten. Vid stort intresse kommer ett urval att ske, max 12 företag (en person per företag) kommer att erbjudas plats. Företag som varit igång minst 2 år och som har anställda kommer att prioriteras. Seminarieserien är kostnadsfri, men omfattas av statsstödsregler. Träffarna hålls på svenska.
Program:
220531 – Innovation, vad och varför?
Varför är innovationsarbete viktigare än någonsin förut? Fredrik Heghammar på Hives reder ut begrepp och berättar om vad som krävs för företag som vill hålla sig relevanta och utforska nya möjligheter. Deltagarna får göra en innovationsanalys för att se vilka områden som behöver stärkas för att bygga en innovativ företagskultur.
220614 – Trender och omvärld med Kairos Future
Vilka förändringar i omvärlden avgör hur vi kommer innovera i framtiden? Nina Norrman, framtidsstrateg på Kairos Future och specialist inom områdena foresight, innovation och digital transformation ger oss konkreta verktyg och tips på hur man kan framtidssäkra sina innovationsprojekt. I workshopsdelen får deltagarna prova på att jobba med trender och omvärldsförståelse som språngbräda för sitt eget innovationsarbete.
220823 – Leda innovationsprocesser
Företag, organisationer och ledare brottas med svåra beslut dagligen: Var ska vi lägga fokus? Vilken är den rätta vägen framåt? Hur ska vi börja? Det är lätt att bli matt och uppgiven inför alla frågor som tornar upp sig. Här ger Fredrik Heghammar, Hives konkreta verktyg för att ställa de svåraste frågorna, hitta lösningarna, välja väg, ta fram en prototyp och genomföra användartester. Den så kallade ”innovationsprinten” fungerar på alla typer av utmaningar, i både små start-ups och stora företag.
220906 – Business Lab & nästa steg
Vi avslutar seminarieserien med att prova på metoden ”Business Lab”, en metod för öppen innovation där du får hjälp av personer från andra företag och andra branscher för att utveckla din affär. Deltagande företag turas om att stå i fokus och få direkt feedback på varandras nuläge, utmaningar och framtida möjligheter. Vi avrundar med gemensam lunch.
Om seminarieserien:
Tänk Nytt anordnas av projektet Intersective Innovation som drivs av Piteå Science Park och Skellefteå Science City och som möjliggörs genom finansiering av Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, Region Västerbotten, Region Norrbotten, Piteå kommun, Skellefteå kommun och Sparbanken Nord.
Målet med seminarieserien är att ge dig som företagare en verktygslåda för att höja innovationsförmågan och jobba strategiskt och systematiskt med affärsutveckling och innovation.
Seminarieserien riktar sig till små- och medelstora företag i Västerbotten och Norrbotten. Vi kommer att jobba i en relativt liten grupp, för att deltagarna ska hinna lära känna varandra och dela med sig av sina erfarenheter. Vi säljer inte till varandra under träffarna, däremot lägger vi in vår kunskap och delar med oss, för att även ta emot tips och erfarenheter från andra.
Vid stort intresse kommer ett urval att ske, max 12 företag (en person per företag) kommer att erbjudas plats. Företag som varit igång minst 2 år och som har minst 5 anställda kommer att prioriteras. Seminarieserien är kostnadsfri, men omfattas av statsstödsregler. Träffarna hålls på svenska.
Anmälan:
Seminarieserien kommer att genomföras i Piteå och Skellefteå parallellt. Träffarna är fysiska och kommer att äga rum på Piteå Science Park och Skellefteå Science Park, välj den plats som passar dig bäst.
Tänk Nytt – Piteå: https://invajo.com/l/cE3bUnj4FH
Tänk Nytt – Skellefteå: https://invajo.com/l/3SOAsZAkWr
Anmälan senast 25 maj.
Välkommen!

Våra finansiärer