Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Intersective Innovation

Öppen innovation

Vad är öppen innovation?

Öppen Innovation handlar om att lägga ut delar av innovationsprocessen till externa aktörer utanför företaget. Innovationsprocessen inom företag och organisationer accelererar genom att involvera externa samarbetspartners, som kunder, forskare, studenter, andra företag inom och utanför branschen. Syftet är att låta personer med olika kunskap, erfarenhet och synsätt arbeta tillsammans för att ge nytt ljus åt befintliga problem inom företagen.

 

Fördelar med öppen innovation:

– reducerade ledtider och lägre utvecklingskostnader

– en innovation når snabbare kommersialisering

– minimerade risker

– ökad uppfinningshöjd för produkter och tjänster.

BUSINESS LAB

Programmet där du är både mentor och adept

I affärsutvecklingsprogrammet Business Lab får du hjälp av andra företag och branscher för att utveckla din affär. 5-7 deltagare i ledande positioner från olika branscher träffas för att lära av varandra och för att hitta lösningar på utmaningar. Med hjälp av vår process tittar vi närmare på de deltagande företagens nulägen och affärsmodeller. Med ny innovationskraft och ny innovationspartner tar vi fram spännande idéer och skapar fler värdeerbjudanden för dig som företag.

CO-CREATION WORKSHOP

Snabb lösning på komplexa problem

Under den här workshopen går du från utmaning till färdigt koncept. Du som företag står i fokus med just din utmaning och får hjälp att hitta lösningar med stöd av aktörer från olika branscher och kompetensområden. Målet är att få fram ett antal konceptförslag på nya produkter eller affärsmöjligheter inom det område du väljer. Den här typen av innovationsprocess är väldigt robust och effektiv – och leder vanligtvis till en konkret innovations- eller projektportfölj som blir grund för ditt fortsatta utvecklingsarbete.

METODER OCH VERKTYG FÖR ÖPPEN INNOVATION

Beställ Intersective Innovations metodbok

Intersective Innovations metodbok ger dig som läser en introduktion till varför man ska jobba med öppen innovation i små och medelstora företag – och hur man gör det. Boken ger dig praktiska verktyg och hjälper dig att hitta grunderna till ditt innovationsarbete.

Beställ boken genom att mejla:

anna.marklund@piteasciencepark.se

Innovationsledare

Anna Marklund

Är du nyfiken och vill veta mer om Intersective Innovation? Kontakta mig.

070-660 78 07 (Öppnas i ett nytt fönster)anna.marklund@piteasciencepark.se (Öppnas i ett nytt fönster)