Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

13 October 2021, kl. 08:30

Kickstarta innovationsarbetet

Nu erbjuder Intersective Innovation seminarieserien ”Kickstarta innovationsarbetet” där vi sätter fokus på olika metoder för att leda innovationsprocesser. Målet är att ge dig och ditt företag kunskap och verktyg för att komma igång och leda innovationsinitiativ av både enkel och komplex karaktär, en oerhört viktig ingrediens för företag som vill hålla sig relevanta och utforska nya möjligheter.

Anmäl dig här.

Boka biljett här

Kickstarta innovationsarbetet

Utifrån dagens komplexa och snabbföränderliga utmaningar behöver företag och organisationer ständigt förbättra och förnya sig själva och sina erbjudanden. Innovation ska hålla oss relevanta, skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden. Kunskap om att leda detta arbete ger oss därför möjligheten att ligga i framkant, att vara med och skapa framtiden. Det finns flera olika vägar att gå när du skall upptäcka nya möjligheter som kan ligga till grund för innovation. Därför erbjuder projektet Intersective Innovation nu seminarieserien ”Kickstarta innovationsarbetet” där vi sätter fokus på olika metoder för att leda innovationsprocesser. Målet är att ge dig och ditt företag kunskap och verktyg för att komma igång och leda innovationsinitiativ av både enkel och komplex karaktär, en oerhört viktig ingrediens för företag som vill hålla sig relevanta och utforska nya möjligheter.

Hur ser upplägget ut?

Tillsammans med Fredrik Heghammar, som har en bakgrund och kunskap kring ämnet innovation som är svårslagen, får du introduktion till olika innovationsprocesser från företag som Google och IDEO innan vi gör en djupdykning i Spark, där vi ”hands-on” testar olika verktyg som du kan anpassa till ditt företags specifika behov.

Du lär dig vikten av att jobba i tvärfunktionella team, prototypa och testa med hjälp av samverkan mellan olika perspektiv samt att dra nytta av individens och grup­pens fulla kreativa potential. Som facilitator utvecklar du en förmåga att se helheten, att leda innovationsinitiativ för att skapa nya produkter, tjänster eller organisationsförändringar.

Träff 1 – Definiera, 13 oktober kl 08:30-11:00

Hur vet vi att vi att vi har rätt utmaning? Hur använder vi kraften i olika perspektiv för att hitta fallgropar och möjligheter tidigt i processen? I denna fas så går vi igenom hur du kan definera en utmaning och blir säkrare på att du löser rätt sak innan du löser den på rätt sätt.

Träff 2 – Idégenerera, 20 oktober kl 08:30-11:00

Här jobbar vi med hur man tar fram idéer. Vi jobbar med metoder som ”Double diamond” för att gå från kvantitet för att hitta kvalitet samt hur vi ser till att vi får den ”datan” vi behöver för att kunna fatta beslut på våra idéer.

Träff 3 – Prototypa, 27 oktober kl 08:30-11:00

”Show me, don’t tell me” Visste ni att vi kan fatta upp till 90% snabbare beslut på något visuellt? Här tittar vi på hur vi kan testa och sälja in vår idé genom visualisering. Vi testar olika metoder för att snabbt få datan som vi behöver för att fatta beslut.

Träff 4 – Testa, 2 november kl 08:30-11:00

Är det någon som vill ha vår idé? Finns det någon marknad eller är det bara en kul grej? Under denna träff tittar vi på och testar metoder för att användartestning för att än en gång få data på vår idé.

För vem?

Detta är för dig som vill kunna leda en innovationsprocess och vara med och skapa framtiden. Målgruppen är små- och medelstora företag i Västerbotten och Norrbotten. Vi kommer att jobba i en grupp om max 12 företag, för att deltagarna ska hinna lära känna varandra och dela med sig av sina erfarenheter. Kanske jobbar du med produkt-, organisations-, idé- eller affärsutveckling, men du behöver inte ha någon specifik kompetens för att medverka.

Vem är Fredrik Heghammar?

Fredrik Heghammar är talare, facilitator och utbildningskonsult på Hives.co. Fredrik har lång bakgrund inom innovation, digital kommunikation och utbildning. Han har tidigare jobbat på House of Sparks, Another Tomorrow, Google Creative Lab, Berghs School of Communication, Perfect fools, Abel & Baker och Framfab.

Kostnad och urval?

”Kickstarta ditt innovationsarbete” är kostnadsfritt, men omfattas av statsstödsregler. Träffarna hålls på svenska och sker 13/10, 20/10, 27/10 och 3/11 kl 08:30-11:00. Vid stort intresse kommer ett urval att ske. Företag som varit igång minst 2 år och som har minst 5 anställda kommer att prioriteras.

Anmälan?

Anmälan görs senast 1/10 via: https://invajo.com/l/FNpqe2bBUn

Besked om antagning lämnas 4/10.

Varmt välkommen!

 

Evenemang av

Intersective Innovation

Datum (första dag)

Datum (sista dag)

Plats

Zoom

Fler liknande evenemang

Visa allt aktuellt

2021-11-12

Business Lab – Piteå

Nu drar vi igång Business Lab som är en metod för affärsutveckling där du får hjälp av personer från andra företag och andra branscher för att utveckla din affär.

2021-10-04

Kickstarta innovationsarbetet

Nu erbjuder Intersective Innovation seminarieserien ”Kickstarta innovationsarbetet” där vi sätter fokus på olika metoder för att leda innovationsprocesser.

2021-05-03

Business Lab – identifiera nya affärsmöjligheter tillsammans

Det är många företag som står inför stora utmaningar i spåren av pandemin. Förutsättningarna har förändrats snabbt och drastiskt för flera branscher och det kan vara svårt att själv hitta lösningar på alla utmaningar.

Visa allt aktuellt

Finansiärer

Innovationsledare

Anna Marklund

Är du nyfiken och vill veta mer om Intersective Innovation? Kontakta mig.

070-660 78 07 (Öppnas i ett nytt fönsteranna.marklund@piteasciencepark.se (Öppnas i ett nytt fönster