Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

29 November 2021, kl. 08:30, Piteå

Business Lab – Piteå

Nu drar vi igång Business Lab som är en metod för affärsutveckling där du får hjälp av personer från andra företag och andra branscher för att utveckla din affär.

Hantera utmaningar och identifiera nya affärsmöjligheter tillsammans med andra

Det är många företag som står inför stora utmaningar i spåren av pandemin. Förutsättningarna har förändrats snabbt och drastiskt för flera branscher och det kan vara svårt att själv hitta lösningar på alla utmaningar. Att utveckla tillsammans med andra, sk öppen innovation, är en av de starkaste trenderna för att möta framtidens utmaningar. Det handlar om att öppna upp företagets utvecklingsarbete och ta hjälp av extern kompetens för att lösa befintliga utmaningar.

Nu drar vi igång ”Business Lab – Piteå” som är en metod för affärsutveckling där du får hjälp av personer från andra företag och andra branscher för att utveckla din affär. Under varje tillfälle står ett företag i fokus och får förmånen att få direkt feedback på företagets nuläge, utmaningar och framtida möjligheter. Vi idégenererar tillsammans för att landa i ett par intressanta koncept att ta vidare.

För vem?

Målgruppen för Business Lab är små- och medelstora företag i med Piteå med omnejd. (Då träffarna sker fysiskt ute hos respektive företag). Vi kommer att jobba i en liten grupp om max 6 företag, för att deltagarna ska hinna lära känna varandra och dela med sig av sina erfarenheter. Vi säljer inte till varandra under träffarna, däremot lägger vi in vår kunskap och delar med oss, för att även ta emot tips och erfarenheter från andra. Du behöver inte ha någon specifik kompetens för att medverka, men det är viktigt att ha mandat för att fatta beslut om förändring.

Hur går det till?

Vi viker en träff för varje deltagande företag (max 6) och ses ute hos det företag som står i fokus. Det du behöver förbereda är en ca 20 minuters presentation där du dels presenterar ditt företag och även lyfter eventuella utmaningar eller idéer som du vill att vi ska jobba med under dagens workshop. Därefter följer vi vår idégenereringsprocess där vi landar i ett eller ett par koncept som kan tas vidare i den egna organisationen. Träffarna omfattas av sekretess och samtliga deltagare kommer att få skriva på en sekretessförbindelse innan vi drar igång.

Kostnad?

Business Lab är kostnadsfritt, men omfattas av statsstödsregler. Träffarna hålls på svenska och första träffen sker under v 48. Gruppen sätter datumen för träffarna tillsammans, men förslag till datum för träffarna är: måndag 29/11 kl 08:30-11:30, 13/12 kl 08:30-11:30, 17/1 kl 08:30-11:30, 7/2 kl 08:30 – 11:30, 21/2 kl 08:30-11:30 samt 7/3 kl 08:30-11:30. Vid stort intresse kommer ett urval att ske. Företag som varit igång minst 2 år och som har minst 5 anställda kommer att prioriteras.

Låter det intressant? Ansök om att få bli ett av de 6 företag som väljs ut till Business Lab – Piteå senast 24 november.

Datum (första dag)

Datum (sista dag)

Plats

Fysiska träffar ute hos de deltagande företagen.

Fler liknande evenemang

Visa allt aktuellt
 • 11/12/2021

  Evenemang

  Business Lab – Piteå

  Piteå
 • 10/04/2021

  Evenemang

  Kickstarta innovationsarbetet

 • 05/03/2021

  Evenemang

  Business Lab – identifiera nya affärsmöjligheter tillsammans

 • 05/19/2021

  Nyhet

  Hållbarhet som affärsmöjlighet

 • 05/08/2021

  Nyhet

  Nytt analysverktyg skapar förutsättningar för innovation

Visa allt aktuellt