Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

03 maj 2021, Nyheter

Business Lab – identifiera nya affärsmöjligheter tillsammans

Hantera utmaningar och identifiera nya affärsmöjligheter tillsammans med andra

Det är många företag som står inför stora utmaningar i spåren av pandemin. Förutsättningarna har förändrats snabbt och drastiskt för flera branscher och det kan vara svårt att själv hitta lösningar på alla utmaningar. Att utveckla tillsammans med andra, sk öppen innovation, är en av de starkaste trenderna för att möta framtidens utmaningar. Det handlar om att öppna upp företagets utvecklingsarbete och ta hjälp av extern kompetens för att lösa befintliga utmaningar.

Nu drar vi igång en ny omgång av Business Lab som är en metod för affärsutveckling där du får hjälp av personer från andra företag och andra bransher för att utveckla din affär. Under varje tillfälle står ett företag i fokus och får förmånen att få direkt feedback på företagets nuläge, utmaningar och framtida möjligheter. Vi idégenererar tillsammans för att landa i ett par intressanta koncept att ta vidare.

För vem?

Målgruppen för Business Lab är små- och medelstora företag i Västerbotten och Norrbotten. Vi kommer att jobba i en liten grupp om max 6 företag, för att deltagarna ska hinna lära känna varandra och dela med sig av sina erfarenheter. Vi säljer inte till varandra under träffarna, däremot lägger vi in vår kunskap och delar med oss, för att även ta emot tips och erfarenheter från andra. Du behöver inte ha någon specifik kompetens för att medverka, men det är viktigt att ha mandat för att fatta beslut om förändring.

Kostnad?

Business Lab är kostnadsfritt, men omfattas av statsstödsregler. Träffarna hålls på svenska och första träffen sker under v 20. Gruppen sätter datumen för träffarna tillsammans. Vid stort intresse kommer ett urval att ske. Företag som varit igång minst 2 år och som har minst 5 anställda kommer att prioriteras.

Låter det intressant? Ansök om att få bli ett av de 6 företag som väljs ut till Business Lab 2021 senast 12 maj: https://invajo.com/l/G3iUN1XU1s

Varmt välkommen!

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-04-20

Tänk Nytt – och identifiera nya affärsmöjligheter

Seminarieserien som ger dig en verktygslåda för att jobba systematiskt med förändring, förnyelse och innovation.

2022-04-01

Möjligheterna väcktes till liv under upphandlingsseminarium

Så upphandlar du kreativitet och innovation – experterna delar med sig av sina bästa tips!

2022-02-22

Att upphandla kreativitet och innovation

Välkommen till en förmiddag på temat nya affärer och möjligheter med innovation som fokus.

Visa allt aktuellt