Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

08 maj 2021, Nyheter

Hur får vi innovation att hända?

Hur får vi innovation att hända?

Hur kan vi anpassa oss till dagens snabbföränderliga utmaningar och hur får man egentligen innovation att hända? Varmt välkommen till en föreläsning med innovationsexperten Fredrik Heghammar på House of Sparks som har en bakgrund och kunskap kring ämnet innovation & tech som är svårslagen.

Innovation ska hålla oss relevanta, skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden. Kunskap om att leda innovationsprocesser ger oss därför möjligheten att vara med och skapa framtiden. Utifrån dagens komplexa och snabbföränderliga utmaningar behöver företag och organisationer ständigt förbättra och förnya sig själva och sina erbjudanden.

Drivkrafter är allt från ökande krav från kunder och medborgare, till digitalisering och hållbarhet. Enskilda aktiviteter som exempelvis att samla in idéer, köra brainstorming eller samarbeta med startup-företag räcker inte till. Fredrik Heghammar berättar här om hur man på bästa sätt kan jobba med kraften av olika perspektiv internt och externt för att släppa loss organisationens fulla potential.

Om föreläsaren:

Fredrik Heghammar är specialist inom innovation, prototyping och digital transformation. De senaste åren har han bla arbetat på Google Creative Lab och Anomaly NYC i New York och är också medgrundare till flera startups. Fredrik har också undervisat på både Berghs School of Communication och Hyper Island och hjälper stora och små företag samt aktörer inom offentlig sektor att bli mer innovativa, främja kreativitet och skapa en kultur av förändring genom den egna metoden SPARK.

Om eventet:

Föreläsningen är en inspirationsaktivitet i projektet Intersective Innovation som handlar om att ge företag metoder för att stärka sin innovationförmåga. Projektet främjar öppen innovation och möten i skärningspunkter mellan olika branscher, erbjuder rådgivning, affärsutveckling, nätverksbyggande och erfarenhetsutbyte. Det görs även insatser för att för att stötta SMFs möjligheter att kommersialisera utvecklingsidéer. Intersective Innovation drivs av Piteå Science Park och Skellefteå Science City och möjliggörs genom finansiering av Europeiska regionala utvecklingsfonden ERUF, Region Västerbotten, Region Norrbotten, Piteå kommun, Skellefteå kommun och Sparbanken Nord – Framtidsbanken. Föreläsningen är kostnadsfri och pågår mellan 11:00-12:00 tisdag 25/5. Zoomlänk finns i bokningsbekräftelsen. Bokas här: https://invajo.com/l/2mPHrT0zWP

Varmt välkommen!

Fler liknande evenemang

Visa allt aktuellt
 • 04/20/2022

  Nyhet

  Tänk Nytt – och identifiera nya affärsmöjligheter

 • 04/01/2022

  Nyhet

  Möjligheterna väcktes till liv under upphandlingsseminarium

 • 02/22/2022

  Evenemang

  Att upphandla kreativitet och innovation

  Digitalt
 • 02/11/2022

  Evenemang

  Hållbarhet som affärsmöjlighet

  Digitalt
 • 02/04/2022

  Evenemang

  Hitta nya möjligheter med solenergi

  Digitalt
Visa allt aktuellt